Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Subiekt GT / zmiana ceny na zamówieniu od klienta
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Danka dnia Dzisiaj o 13:54:27 »
szukam możliwości automatycznej zmiany ceny na zamówieniu od klienta po faktycznej dostawie towaru gdy cena wzrosła
2
Subiekt GT / Odp: Subiekt GT - nie drukuję i nie generuje podglądu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dkozlowski dnia Dzisiaj o 12:29:18 »
To może być ta sama przyczyna: http://www.forumsubiekta.pl/subiekt/subiekt-gt-problem-z-graficznymi-wydrukami-(wzorce-wydrukow)/, połączenie kilku aktualizacji (VC++ 2017) lub antywirus (o takich potencjalnych przyczynach słyszałem, żadnego problemu nie diagnozowałem).
3
Subiekt GT / Odp: Subiekt GT - nie drukuję i nie generuje podglądu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dolmax dnia Dzisiaj o 12:05:26 »
Kiedyś miałam podobnie, jednak tylko przy niektórych wzorcach wydruku. U mnie pomogło zaktualizowanie wzorców wydruku: wzorce wydruków-operacje-aktualizuj standardowe wzorce. Może pomoże i u Ciebie ;)
Pozdrawiam
Aneta
4
Gratyfikant GT / premia uznaniowa - wliczana do urlopowego
« Ostatnia wiadomość wysłana przez aaneta12 dnia Dzisiaj o 10:48:32 »
Dzień Dobry, proszę o pomoc premia uznaniowa wlicza mi się do wynagrodzenia urlopowego.
W parametrach mam:
wchodzi do kwoty chorobowego i podstawy nagrody jub. (kwota urlopowego odznaczony ptaszek)
zmienność: zmienny
przy absencjach:
urlop wypoczynkowy: zaznaczone ptaszki wszystkie

Nie wiem gdzie szukać błędu
5
Dodatki - zestawienia - sfera / Odp: Autentykacja javascript?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dkozlowski dnia Wczoraj o 17:11:41 »
Dzień dobry,

Przygotowuję aplikację dla klienta i dostałem zapytanie odnośnie logowania z wykorzystaniem użytkowników z subiekta. Niestety nie miałem wcześniej styczności z tym programem dlatego piszę ten post.

Technologia w której piszę aplikację to node.js / javascript. Klient chce logować się do programu użytkownikami z subiekta, czy w ogóle jest taka możliwość? Myślałem żeby podpiąć się bezpośrednio do SQL ale metoda szyfrowania hasła nie jest chyba znana?

Metoda szyfrowanie hasła jest znana, udokumentowana w pomocy do Sfery.

Czy istnieje jakaś biblioteka do javascript którą mógłbym wykorzystać?

Nie chciało Ci się nawet zajrzeć do pierwszych rozdziałów z pomocy do Sfery o nazwach "Wstęp":

Cytuj
Technologie

Sfera została stworzona przy użyciu znanej i sprawdzonej technologii COM, a swoją funkcjonalność udostępnia przez OLE Automation. Większość współczesnych języków programowania potrafi wykorzystać te technologie. OLE Automation to ta sama technologia, która została zastosowana w Visual Basic for Applications, a więc np. Microsoft Office. Dzięki temu możliwe jest sterowanie Subiektem GT i Gratyfikantem GT za pomocą np. Excela. Wykorzystanie konkretnych narzędzi programistycznych jest uwarunkowane potrzebami klienta i zaawansowaniem wdrożeniowca. W zależności od umiejętności programisty i wykorzystywanych narzędzi wyróżnić można 3 poziomy, na których odbywać się może rozbudowa systemu InsERT GT:
 - skrypty Microsoft Windows tworzone za pomocą bezpłatnych narzędzi (*.vbs) – można je tworzyć nawet za pomocą Notepada, do razu są gotowe do wykorzystania, wystarczają przy najprostszych zastosowaniach;
 - Microsoft Office i VBA – polecane głównie jeśli rozbudowa Subiekta GT ma być wykorzystana wewnątrz firmy, a ta posiada MS Office, jest to narzędzie dość łatwe do użycia, każda z osób, która tworzyła makra może nauczyć się sterowania Subiektem GT za pomocą pakietu Office;
 - zewnętrzne języki oprogramowania np. Visual Basic, Visual C++, C#, Delphi, Java – dla tworzenia najbardziej zaawansowanych, profesjonalnych rozwiązań. Powstają wtedy niezależne aplikacje współpracujące z systemem GT.

i "FAQ":

Cytuj
Obiekty COM w języku JAVA
Pytanie:
Czy wiadomo, jak spod desktopowej, windowsowej aplikacji napisanej w Javie i uruchamianej na Windows powoływać obiekty COM i korzystać z nich (chodzi oczywiście o nasze Sferyczne obiekty). Czy trzeba do tego jakiegoś specjalnego magicznego triczku, czy też Java potrafi to sama z siebie?
Odpowiedź:
Potrzebny jest jakiś Java-COM brigde. Pierwsze trzy z brzegu (dwa Open Source i jeden komercyjny):
<http://danadler.com/jacob/>
<http://sourceforge.net/projects/jcom/>
<http://j-integra.intrinsyc.com/products/com/>
6
Subiekt GT / Odp: Obsługa sprzedaży na zasadzie rabatów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dkozlowski dnia Wczoraj o 16:53:07 »
PS. oczywiście Ci klienci kupują także towary z innych grup i tam już cena nie podlega regułom jak wyżej.

I co - sami mamy się domyśleć jakie to reguły ?
7
Subiekt GT / Odp: Towary zerezerwowane
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dkozlowski dnia Wczoraj o 16:49:56 »
Witam,

1. Chciałbym w Zestawieniach w Towarach Zarezerwowanych móc wprowadzić dane z jakiego magazynu pochodzi rezerwacja
(oczywiście zakałdajac multiwybór magazynów) czy można wprwadzić kolumnę która pokazywałby takie dane ? tj skót magazynu na którym jest załozona rezerwacja.

2. To samo co wyżej ale z wpowadzeniem informacji o cesze przypisanej do danego towaru?
 - w cechach mam złozonych dostawców  (kilkudziesięciu) chciałbym widzeic informację ich nazwę w kolumnie przy zarezerwowanym towarze.

Tak.

Czy da radę to zrobić za pomocą dostępnych parametró i modułów.

Nie.
8
Subiekt GT / Odp: Wydruk kopii paragonu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dkozlowski dnia Wczoraj o 16:48:53 »
Prawy klawisz myszy na numerze paragonu, przeglądaj a następnie drukuj i mamy kopie paragonu  8)

Zapoznaj się z problemem zanim odpowiesz - chodziło o paragon fiskalny, a nie niefiskalny...

Poza tym skąd taki absurdalny pomysł, aby drukować dokument z jego podglądu F9 zamiast z dedykowanej operacji "Drukuj".
9
Subiekt GT / Obsługa sprzedaży na zasadzie rabatów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez woj.tru dnia Wczoraj o 15:23:47 »
Dzień dobry,

chciałbym się dowiedzieć czy można wykorzystać Subiekta w następujący sposób:
Mam towary jednego producenta w rozbiciu na dwie grupy w Subiekcie.
Ów producent stosuje politykę sprzedaży na zasadzie rabatu od sugerowanej ceny detalicznej, która dodatkowo jest wyrażona w EURO.
Chciałbym mieć możliwość przypisania każdemu towarowi sugerowanej ceny detalicznej w EURO, a klientom przypisywać stałe rabaty na poszczególne grupy (różni klienci mają różne rabaty).
Ale ponieważ sprzedaję w PLN, to chciałbym także mieć arbitralny wpływ na kurs po jakim jest to przeliczane w ofercie czy sprzedaży dla klienta (nie interesuje mnie średni kurs NBP). Powinna to być wartość wpisywana przeze mnie.

Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi jak można to realizować.
PS. oczywiście Ci klienci kupują także towary z innych grup i tam już cena nie podlega regułom jak wyżej.
10
Dodatki - zestawienia - sfera / Autentykacja javascript?
« Ostatnia wiadomość wysłana przez slawekb dnia Wczoraj o 14:03:09 »
Dzień dobry,

Przygotowuję aplikację dla klienta i dostałem zapytanie odnośnie logowania z wykorzystaniem użytkowników z subiekta. Niestety nie miałem wcześniej styczności z tym programem dlatego piszę ten post.

Technologia w której piszę aplikację to node.js / javascript. Klient chce logować się do programu użytkownikami z subiekta, czy w ogóle jest taka możliwość? Myślałem żeby podpiąć się bezpośrednio do SQL ale metoda szyfrowania hasła nie jest chyba znana?

Czy istnieje jakaś biblioteka do javascript którą mógłbym wykorzystać?

Dziękuję za pomoc i jakiekolwiek wskazówki.
Strony: [1] 2 3 ... 10