Jeśli mogę,mam do Was jeszcze jedno pytanie.
Czy można ustawić program w taki sposób by możliwa była sprzedaż (na kasie fiskalnej) towarów/kompletów o stanach zerowych?
Już tłumaczę dlaczego mi na tym zależy.
Każdy sprzedawany u nas alkohol posiada 3 lub 4 kody.Np dla wódki Finlandii jest to : Finlandia 0,7l , Finlandia 0,5l , Finlandia 50ml , Finlandia 40ml.
Dwa pierwsze kody traktowane są przez Subiekta jako "towar",natomiast dwa pozostałe jako "komplety",które każdego dnia przed otwarciem lokalu muszę "zmontować" z Finlandii 0,7l.
Niestety z braku czasu nie zawsze jednak jestem w stanie "wytworzyć" w systemie czterdziestki i pięćdziesiątki,a kasa w przypadku braku danego towaru/kompletu blokuje jego sprzedaż i pojawia się problem.
Dlatego czy można w jakiś sposób spowodować by Subiekt nie blokował sprzedaży towarów,które mają stany zerowe?
Byłoby to dla mnie ogromne ułatwienie,ponieważ po pierwsze nie musiałbym każdego dnia obligatoryjnie montować czterdziestek i pięćdziesiątek alkoholu,a po drugie nie
musiałbym przewidywać ile mam mniej więcej danego dnia wprowadzić ich na stan,tylko miałbym czytelnie napisane,że danego dnia np kompletu Finlandia 40ml jest -100 szt na stanie
i żeby to wyzerować muszę zmontować 100 szt czterdziestek...
Gdyby ktoś wiedział jak to ustawić,byłbym mega wdzięczny za informacje...